Med støtte fra Fonden for Økologisk Landbrug har Kornets Hus fået mulighed for at invitere lokale borgere indenfor til en række af grønne inspirationsaftener for fuld af nørdet viden om korn og bælgfrugter, nye smagsoplevelser, økologi og masser af begejstring for det grønne køkken.
Den grønne omstilling er nemlig også noget, som vi skal spise os til – og det ved man i Kornets Hus, hvor det plejer at være det gode brød, som er i fokus. Heldigvis rummer markens afgrøder også et væld af smagfulde muligheder for en lækker hverdagskost, når man begynder at eksperimentere med både korn og bælgfrugter i køkkenet.
Både korn og bælgfrugter er en vigtig del af vores gastronomiske arv, og i Kornets Hus glæder man sig til at vise nye spændende måder at bruge dem på.
Korn og bælgfrugter rummer nemlig unikke muligheder, når de bruges i kombination. Det har man gjort i forskellige madkultur i mange hundrede år – naanbrød med daal i Indien, tortilla og bønner i Mexico og rugbrød med gule ærter i Danmark, og det er ikke tilfældigt. Kornet og bælgfrugterne trækker nemlig det bedste frem i hinanden når man kigger på de næringsmæssige egenskaber, men også gastronomisk går de hånd i hånd.
Til de grønne inspirationsaftener kan du blandt andet møde Kornets Hus’ køkkenleder Annette Bjerre, og hun udtaler: ”I Kornets Hus elsker vi at nørde smag, tekstur og råvarekvalitet, og til de grønne inspirationsaftener glæder vi os til at give vores gæster konkrete og brugbare tips og tricks til at få det bedste frem i det grønne køkken med udgangspunkt i korn og bælgfrugter”.
Det første arrangement er onsdag d. 10. maj kl. 17, og det er gratis at deltage. Dog skal man booke sin billet i forvejen, og det gør man på www.kornetshus.dk.
Kilde: Kornets Hus