Det er skolestart, og det betyder, at madpakkerne igen skal på to-do listen i mange hjem. Kunne du godt bruge lidt tips og tricks til madpakkerne, så læs med her.
En sund og mættende madpakke er vigtig, da den giver energi og velvære til en god skoledag. Samtidig har børn og unge bedre mulighed for at trives og lære, når de får nok at spise.
Derfor har Fødevarestyrelsen lavet en simpel huskemodel, så du nemmere kan huske det hele – både når du køber ind, og når madpakken skal laves.
Husk blot på Madpakkehåndens fem fingre:
- BRØD – fuldkornsbrød – helst fuldkornsvarianter af rugbrød eller andet brød
- GRØNT- snackgrønt, salat eller grønt på brødet
- PÅ BRØDET – bælgfrugter, æg, ost eller kød
- FISK – forskellige slags fisk og skaldyr
- FRUGT – det friske og søde
Madpakkehånden er lavet med afsæt i De officielle Kostråd – godt for sundhed og klima. Den kan bruges til både børn og voksne.
Få inspiration til madpakken
Skal der hummus, æg, fiskefrikadeller eller falafel med i madpakken? Mulighederne er mange, men derfor er ny inspiration stadigvæk ofte kærkommen. I Fødevarestyrelsens pjece “Gi madpakken en hånd – godt for sundhed og klima” kan du finde inspiration og gode tips til, hvordan du kan lave en sund, varieret og klimavenlig madpakke.
Du kan også downloade eller printe en A4-plakat med godt idéer og tricks – lige til at hænge på køleskabsdøren.
Lad gerne børnene være med
Det er en rigtig god idé at tage dit barn med i køkkenet, så I kan lave mad sammen – også madpakken. Måltiderne bliver sjovere for dit barn, når barnet selv kan være med til at bestemme og forberede indholdet. Når I er sammen om at lave mad, er det også nemmere at introducere ny mad for dit barn.
Kilde: Alt Om Kost