• Indsend nyhed
lørdag 4. februar 2023
VendsysselAvis.dk
 
 
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
Ingen resultater
Vis alle resultater
  • Nyheder
  • Sport
  • Det sker
  • Erhverv
  • 112
Ingen resultater
Vis alle resultater
VendsysselAvis.dk
Ingen resultater
Vis alle resultater
afRedaktion
14. december 2022
i Nyheder
0
DELINGER
Del på FacebookDel på LinkedIn
Få smag for det enkle, Danmark rundt: Ny sankebog skal inspirere nordjyderne til at kombinere mad og natur

Inspiration til december konkurrence: Selvsankede nytårsøsters med Jubilæums Akvavit

 

Vi har ved Vendsyssel Avis lavet en december konkurrence på vores Facebookside. Vinderen trækkes i morgen og i den anledning, vil vi da lige give lidt inspiration til, hvad du blandt andet kan bruge sankebogen til. Link til konkurrencen i bunden af artiklen.

Vi kender det alle sammen. Den evindelige diskussion om menuen til nytårsmiddagen. De forskellige traditioner, der skal tages hensyn til. Men her finder du startskuddet, der kan hjælpe med at sætte aftenens menu. Den populære opskriftudvikler og finalist i Den store bagedyst, Jon Edlund, giver dig forretten, som åbner ballet nytårsaften. Sammen med Aalborg Akvavit har han scannet den danske natur for de bedste råvarer og udviklet et nyt twist på en moderne nytårsklassiker: Selv-sankede østers med Jubilæums Akvavit.

De friske østers laves med en æblevinaigrette, der består af æble, skalotteløg, citron, æblecidereddike, Aalborg Jubilæums Akvavit, rapsolie og honning. Retten toppes med en smule frisk dild. Kombinationen af de friske østers blandet med akvavitten giver gæsterne en ny smagsoplevelse, der bunder i de danske traditioner.

Ikke nok med at forrettens hovedingrediens kan sankes gratis i det danske farvand, så bliver du en oplevelse rigere, når du leder efter de små delikatesser. Tag familien eller vennerne i hånden og drag ud på et sankeeventyr i den danske natur. Det giver dig det bedste krydderi til nytårsmenuen. Hvis du mangler yderligere inspiration til sankeoplevelser i naturen eller lækre opskrifter, der præsenterer smagen af det enkle og den danske natur, kan du hente inspiration i Aalborg Akvavits sankebog.

Friske østers med æblevinaigrette med Aalborg Jubilæums Akvavit

Du skal bruge:
Friske østers (ca. 2-4 pr. person)

Æblevinaigrette:
0,5 dansk æble
1 lille skalotteløg
Saften fra 0,5 citron
0,5 dl. æblecidereddike
0,5 dl. Aalborg Jubilæums Akvavit
2 spsk. rapsolie
1 stor tsk. honning

Topping:
En smule frisk dild.

Hak æble og skalotteløg i nogle helt små, fine tern. Læg det op i en skål og pres saften fra en halv citron henover. I en anden skål blandes æblecidereddike, Aalborg Jubilæums Akvavit, rapsolie og honning og røres grundigt sammen til honningen er opløst. Bland vinaigretten sammen med de finthakkede æbler og skalotteløg. Anret dine friske østers med ca. en teske æblevinaigrette hen over hver enkelt østers. Top evt. med en smule frisk dild.

Link til konkurrencen her.

Næste artikel

Nordjyllands politi: Døgnrapport

VendsysselAvis.dk

Navigation

  • Kontakt os
  • Bliv meddeler
  • Køb annoncering på Vendsyssel Avis
  • Rettigheder og copyright

Følg os

Ingen resultater
Vis alle resultater
  • 112
  • Bliv meddeler
  • Det sker
  • Erhverv
  • Indsend nyhed
  • Kontakt os
  • Køb annoncering på Vendsyssel Avis
  • Nyheder
  • Rettigheder og copyright
  • Sport
  • Vendsyssel Avis

Denne hjemmeside bruger cookies. Ved at fortsætte med at bruge denne hjemmeside giver du samtykke til, at cookies bruges.