Manden bag Rundt Om Bålet vil tage sine gæster i hånden og vise dem Danmarks storslåede natur og de mange muligheder, som venter derude.
”Rundt Om Bålet er et frirum, jeg har skabt. Et frirum, hvor jeg har mulighed for at invitere gæster med ind i naturen og sørge for, at de får en god og lærerig oplevelse.”
For 14 dage siden tog Lukas Wolff springet og blev selvstændig med virksomheden Rundt Om Bålet. Ifølge ham selv er det et projekt, der har ulmet i lang tid, men som nu endelig kan se dagens lys.
Det er ikke uden indlevelse, at Lukas Wolff kaster sig over sit nyopstartede projekt. Lukas har indtil 31. maj arbejdet på succesattraktionen Kornets Hus i Hjørring, hvor han har været med lige fra begyndelsen som køkkenchef og underviser. Den tid er forbi, og Lukas Wolff vil med Rundt Om Bålet være med til at skabe en bredere oplevelses- og madscene i Nordjylland.
En scene, der ikke er begrænset af tid og sted, men som fokuserer på de muligheder, naturen bringer. Aktuelt kan man lige nu få billetter til Rundt Om Bålets bud på en sankthansaften med bålmiddag og fællessang på naturperlen den Jyske Ås. Men ifølge Lukas er der meget mere i vente:
”Sankthansaften har altid være en meget stemningsfyldt aften i min verden, så derfor var det naturligt for mig at lægge fra land med sådan en aften. Men det er kun begyndelsen – hen over sommeren og efteråret kommer der mange flere super spændende events. Jeg har blandt andet lige lavet en aftale med Bjørn fra UDKANT. Bjørn er en kanon dygtig fotograf, som gennem de sidste år har gjort sit for at vise ”udkantsdanmark” og naturen frem. Det samarbejde glæder jeg mig helt vildt meget til.”
Derudover har Rundt Om Bålet også deltaget på både Skaldyrsfestivallen på Mors og på Nordjysk Vinfestival i Brønderslev. Senere på året kan man også møde den rolige men entusiastiske iværksætter på Nordjysk Madfestival.
Lukas Wolff kommer ud af en kokkeverden, som han selv beskriver det, og det er en verden, han aldrig helt kan lægge fra sig. Derfor er en stor del af hans nye virksomhed også bygget op omkring madlavning. Lukas vil helst, at gæsterne selv skal have fingrene i maden og være med til at tilberede den over bålet, og han guider naturligvis sine gæster sikkert igennem oplevelsen. For Lukas er det en del af oplevelsen for gæsterne, at de går hjem med ny viden og inspiration, både om bålteknikker, vilde urter og de mange forskellige muligheder, der er, for at tilberede mad over bål.
Foruden fortiden som kok og køkkenchef har Lukas over de sidste 10-15 år gjort, hvad han kunne for at ”stikke af” ud i naturen, hvor han finder ro og bliver klogere. Men det var ikke sådan fra begyndelsen: ”interessen for naturen startede nok i virkeligheden først, da jeg stod i lære som kok. På den restaurant, jeg arbejdede på, kom der jævnligt en fyr forbi, vi kaldte ham Svampe Finn. Han vidste simpelthen alt om vilde svampe og urter, og jeg lærte meget af ham. Jeg betragter den viden som min første dør ind i naturen. Senere har jeg forsøgt at åbne så mange døre som muligt.”
Over årene har Lukas fået åbnet en god håndfuld døre. I dag tager han stadigvæk på sanketure efter urter og svampe, han vandrer, logerer i naturstyrelsens shelters rundt om i landet, og så begyndte han at fiske, da han arvede sin bedstefars fiskegrej for nogle år siden. Det sidste skud på stammen, foruden Rundt Om Bålet, er et jagttegn:
”Ja, jeg var blevet lidt nysgerrig på, hvad jagt egentlig var for noget. Så jeg ringede til en jagttegnsunderviser og spurgte ind til, hvad man lærte og fik ud af den uddannelse, det er at tage et jagttegn. Han svarede, at det var en af de bedste uddannelser i natur. Da var jeg totalt solgt, og der var ingen vej tilbage. Og på bare 2 år har jagten givet mig nogle helt fantastiske naturoplevelser.”
Og Lukas fortsætter: ”Det er jo netop nogle af de døre, jeg vil være med til at åbne for andre med Rundt Om Bålet. Interessen skal komme indefra, men man har som oftest brug for viden udefra, for at åbne døren helt.”
Rundt Om Bålet har base i Brønderslev men tilbyder events og private arrangementer over det meste af landet. Omfanget og temaerne for de kommende events vil variere fra gang til gang, og der skulle være rig mulighed for alle aldersgrupper for at få åbnet en ny dør ind i naturen.
Kilde: Rundt Om Bålet