Hvor tit roser du nogen i hverdagen? Det er faktisk et vigtigt spørgsmål, som kan forandre liv. Nordjyske Kim Madsen, som mange kender fra firmaet Forever Living, fortæller, at det at rose andre og tro på andre giver en fantastisk følelse – både for dem, der bliver rost, og dem, der roser. Kim tror så meget på andre, at hans historie er inspirerende for andre. Derfor er der nu blevet lavet en dokumentarfilm, hvor man kommer bag kulisserne i hans liv – og måske får en større forståelse for, hvorfor han tror så meget på andre mennesker. Filmen har premiere i København på søndag den 27/3, samt forpremiere i Aalborg fredag den 25/3 og i Frederikshavn lørdag den 26/3.
Kim Madsen.. Kim Madsen.. Hvem er det lige, Kim Madsen er? De fleste kender ham nok fra hans firma Forever Living, som blandt andet sælger Aloe Vera-baserede produkter, men Kim er meget mere end det. Kim er en af de specielle mennesker, som tror på alle, han møder på sin vej. Mange vil nok sige, at det er naivt at tro så meget på andre mennesker, og Kim indrømmer også, at han får klø ind i mellem på grund af dette, men han kan simpelthen ikke lade være.
Hvorfor er det så vigtigt at tro på andre, at man tør gøre det blindt? Spørger man Kim, er det vigtigt at bringe nogle større værdier frem i verden. Tillid, respekt og tolerance er gode nøgleord for værdier, der ifølge Kim, er essentielle for det bedste liv. Kim siger selv, at han lever efter princippet: ”Mennesker er vigtigere end penge – i en verden hvor penge er vigtigere end mennesker”. Vi lever desværre i en verden, hvor der ikke er ret mange mennesker, der tror på hinanden. Folk dømmer dig på dit udseende, din baggrund, din uddannelse – ifølge Kim er dette slet ikke vigtig i sidste ende. Man er derfor nødt til at tro på sig selv, når ingen andre vil gøre det. Nogle mennesker bliver stædige, når andre ikke tror på dem, mens det kan have stor negativ effekt på andre. Som Kim selv siger, får man den bedste følelse af at tro på andre – både når man er den, der tror på andre, og den, der bliver troet på. Man kommer derfor længest i verden ved at tro på sig selv og tro på andre. Og det er den filosofi Kim Madsen lever efter i dag.
Kim kommer ikke selv fra den perfekte baggrund. Hans barndom på børnehjem har sat sig mange spor i ham – på både godt og ondt. Ingen troede på ham, da han boede på børnehjem, så han måtte tro på sig selv. Han var ligeglad med, hvad andre troede om ham – han var sikker på, at han nok skulle blive til noget. Dette har været starten på hans lange rejse for at få andre mennesker til at tro på sig selv, lige så meget som han selv gjorde. Han tror på, at alle kan gøre det, de sætter sig for og håber selvfølgelig, at andre tror lige så meget på dem selv. Følelsen af, at ingen troede på ham, da han var barn, har gjort, at han vil give andre en hjælpende hånd for ikke at have denne følelse.
Dette ligger også til grund for det samarbejde Kim har med to skoler i Uganda. Det hele startede med, at et fodboldhold fra Uganda var til Danacup med kun 9 spillere, fordi de ikke havde råd til at sende et helt hold afsted. Kim ville give holdet en god oplevelse, så han kørte en tur med dem i en limousine og gav dem noget lækkert mad hjemme hos ham selv. Han ville meget gerne hjælpe holdet ved at lave fundraising, så hele holdet kunne komme afsted året efter. Han ville dog også meget gerne se, hvor de kom fra. Et par måneder senere tog han til Uganda, og han blev dybt chokeret over de forhold, de levede under. Kim er endt med at samarbejde med to skoler i Uganda i 13 år nu. Han tror på, at børnene på skolerne kan blive til noget i verden, så længe de får muligheden for det. Kim hjælper blandt andet med at skaffe sponsorer til børnene på skolerne. Han fik ideen om at bruge Skype og sidenhen andre medier, så sponsorerne kan få en relation til ”deres børn”. Dette har gjort, at over 40 familier har besøgt ”deres børn”, som nu er børn med store fremtider.
Kim Madsen tror så meget på andre, at det går igen i alt, han laver. Det er en stor grund til samarbejdet med skolerne i Uganda og går også igen i hans virksomhed Forever Living. Forever Living er hele generatoren for det, han laver nu. Det har i 24 år givet ham friheden til at gøre det, han godt kan lide. Derfor er Forever Living også en stor del af dokumentarfilmen, der nu er blevet lavet om ham. For Kim er det virkelig surrealistisk, at nogen ville lave en film om ham. Han kalder sig selv for ”Klods Hans” og har svært ved at forstå, at nogen vil lave en dokumentarfilm om et helt almindeligt menneske, der har fået gode muligheder og har udnyttet dem, så godt man kan. Da journalisten Iben Antonsen for fire år siden spørger ham, om de må lave en film om ham, havde han også paraderne oppe. Hun virkede dog til at have en oprigtig ide om at inspirere andre til at tro på sig selv – med Kim som eksempel. Kims eksempel er så inspirerende, at dokumentaren er gået fra at være en 45 minutters dokumentar for TV2 til at blive en 90 minutters lang dokumentarfilm, som nu skal vises til filmfestival i Danmark.
Det var en stor beslutning for Kim at sige ja tak til denne enestående mulighed, hvor man kommer ind bag kulisserne på blandt andet virksomheden Forever Living. Man er vel lidt nordjyde og går derfor mere stille med dørene omkring sin succes – man skulle jo nødig virke kæphøj. Han ender med at sige ja til tilbuddet, og filmen ender med at afspejle alle sider af hans liv – på godt og ondt. Dokumentarfilmen er ikke lavet som en reklamefilm for Forever Living, så derfor skal det hele heller ikke virke sukkersødt. Filmen karakteriserer Kim rigtig godt, hvor den ikke bare viser hans store tiltro til andre men også viser, at han ikke er perfekt. Kim er et helt almindeligt menneske, som laver fejl og ikke altid tænker tingene ordentligt igennem. Han ønsker ikke at være perfekt og er fuldstændig ligeglad med, hvad andre tænker om ham. Som han selv siger: ”Det største fængsel, du kan være i, er frygten for, hvad andre tænker om dig”.
Kim er og bliver en Believer. Han tror på alle, han møder på sin vej og håber at inspirere andre til det samme. Han siger selv, at det er forandring, man huskes for, ikke hvad man ejer. Han mener derfor, at de tre nøgler til det gode liv er: Gode relationer, noget at se frem til hver dag, og at lave noget man er glad for. Dokumentarfilmen Believer – Kunsten at sælge en drøm afspejler dette. Filmen har forpremiere i Aalborg den 25. marts, hvor billetterne blev revet væk. Der er nu lavet endnu en forpremiere i Frederikshavn den 26. marts, hvor der endnu er billetter – skal du have fat i en billet, skal du være hurtig. Derefter har dokumentarfilmen endelige premiere i København den 27. marts.