Den danske flisespecialist Mosaikhjørnet har leveret fliser til det nyopførte hostel Next House i København, som siden åbningen i november har kunnet kalde sig verdens største af slagsen. Sammen med den øvrige indretning skal fliserne bidrage til at skabe et urbant miljø og tiltrække eventyrlystne mennesker fra hele verden.
I 2019 overtog hotelkæden Arp-Hansen Hotel Group Falcks tidligere hovedkvarter i København med en ambition om at skabe et luksuriøst hostel med en rå atmosfære, faciliteter i særklasse og kun et stenkast fra Hovedbanegården og Tivoli. Med 431 værelser, 1.667 sengepladser og 3.600 kvadratmeter fællesarealer kan Next House desuden prale af at være verdens største hostel.
Udvendigt er Next House en imponerede bygning beklædt i messing og med hængende haver på udvalgte dele af facaden. Indvendigt gemmer bygningen blandt andet på en biograf, musikscene, gameroom, motionscenter og en stor boldbane med LED-lys i gulvet. Hertil kommer loungeområder, restaurant, bar og hele to rooftop-terrasser.
Det er Interiør Gruppen A/S, der – i tæt samarbejde med designeren Mike Duncalff fra London – har stået for indretningen af lobby, restaurant og bar i bygningens stueetage. Og her er fliser fra Mosaikhjørnet valgt som en del af det overordnede designkoncept.
– Stilen i Next House er rå, ungdommelig og urban og skal appellere til eventyrlystne mennesker i alle aldre og fra hele verden. De gamle, forsænkede lofter fra Falck-æraen er skrællet væk, så bygningen fremstår meget nøgen, fordi den blotter sin beton og tilbyder frit udsyn til elkabler og varmerør. Det giver et råt industrielt look, som fliserne både skal underbygge og skabe et modspil til, siger Carsten Michaelsen, chef interiør designer i Interiør Gruppen.
For at sikre en rød tråd i indretningen udarbejdede den London-baserede designer, Mike Duncalff, et farveoplæg, som skulle gå igen på tværs af møbler, tekstiler og vægbeklædning. Dermed også på fliserne, der primært beklæder vægge og lodrette flader som eksempelvis fronte på bardiske.
– Farvespektret kredser om pasteller i lyserød, petroleum og varm orange. Det er farver, der signalerer omsorg og afslapning og spiller rigtig fint sammen med den rå beton, som findes på vægge og gulve. Derudover har vi arbejdet med både matte og blanke fliser, så vi på udvalgte steder får lidt mere shine-effekt i udtrykket, siger Carsten Michaelsen og fortsætter:
– På fronten af receptionsdiske og bardiske har vi valgt en betonflise i lange 30×7-stave, der med dens grynede, rå overflade giver et flot modspil til de mere lyse og imødekommende pastelfarver.
Derudover er messing anvendt som et dekorativt element både ude og inde. Messingen på facaden vil med tiden få en mere brunlig farve, mens den indvendigt vil bevare sin varme, gyldne glød, som spiller fint sammen med både pastellerne, betonen og den sorte farve, som er valgt til lofterne.
Det er langt fra første gang, at Interiør Gruppen arbejder sammen med Mosaikhjørnet om at indrette hoteller og restauranter. Faktisk inddrager Carsten Michaelsen gerne Klaus Byberg, der er projektchef i Mosaikhjørnet i Glostrup, i løbet af designprocessen for at få råd og vejledning:
– Typisk opsøger jeg Klaus allerede i de indledende faser for at fremlægge mine idéer. Derefter kigger vi sammen på kataloger og fysiske fliser i deres showroom, mens Klaus supplerer med viden om nye trends og teknologier inden for mosaikker, fliser og klinker. Det er også sket i forbindelse med indretningen af Next House, siger Carsten Michaelsen og afslutter:
– Jeg synes, at vi lærer meget af samarbejdet med Mosaikhjørnet, der altid har fingeren på pulsen. Og så er arbejdsgangen bare enormt effektiv, fordi vi efterhånden kender hinanden så godt.
Hos Mosaikhjørnet er man stolt over at have bidraget til så fremtrædende et byggeri midt i København:
– Det er altid en kæmpe fornøjelse at blive budt inden for til spændende projekter som Next House. Her er der virkelig tænkt ud af boksen i forhold til indretning – blandt andet med specialproducerede fliser fra Mexico samt fliser fra England og Italien. Man fornemmer uden tvivl den internationale storbystemning, når man bevæger sig rundt i bygningen, siger Klaus Byberg.
I slutningen af november tjekkede de første gæster ind på Next House, der desuden er certificeret efter den internationale bæredygtighedsstandard DGNB og selv producerer dele af sit strømforbrug via solceller.
Kilde: Mosaikhjørnet