Filterproducenten Danfilter oplever en markant stigning i salget af specialfiltre til danskerne, som for alvor har fået øjnene op for vigtigheden af et godt indeklima.
Det gode indeklima er kommet for at blive på danske arbejdspladser, i boligselskaberne og de danske hjem. Det viser de seneste salgstal fra Danfilter, som er producent og distributør af ventilationsfiltre til blandt andet ventilationsbranchen, industri, skoler, boligselskaber og private. Her er det samlede salg af standardfiltre steget stødt, mens salget af mere specialiserede og avancerede filtre er er vokset mest af alle Danfilters produkter over de seneste tre år.
– Vi oplever en klar tendens til, at indeklimaet er kommet mere i fokus blandt vores kunder. Salgstallene på vores specialfiltre til komfortventilation viser, at mange flere end tidligere har fået øjnene op for at forbedre ansatte og beboeres livskvalitet gennem målrettede indsatser for indeklimaet. Det kan eksempelvis være ved at installere bedre filtre for også at filtrere luften for bilos, brændeovnsrøg og pollen, siger Henrik Friis, der er CEO i Danfilter.
Henrik Friis oplyser, at salget af specialfiltre har den højest procentvise stigning med et gennemsnit på 27 procent om året med pollenfiltrene, også kendt som ePM 1,0 55%, som det mest efterspurgte. Også Danfilters SafeAir filtre (ePM 1,0 80%) viser en markant stigning i salget, som er langt højere end hvad producenten ellers ser i markedet.
Udviklingen kan også ses på Danfilters webshop for private, Filterhuset.dk, hvor efterspørgslen på bedre filtre og viden om luftfiltrering er tilsvarende højt.
Stor interesse i at finde de rette filtre
Udover voksende salgstal kan Henrik Friis også se en anden klar tendens, som peger i retning af, at kunderne er blevet langt mere bevidste om deres valg af filtre, samt at flere og flere af kunderne køber filtre af hensyn til indeklimaet og ikke som tidligere kun for at beskytte anlæggets tekniske installationer.
Kundernes meget specifikke behov har også sat sit præg på udviklingen af nye filtre, og Danfilter kan i dag tilbyde uoriginale filtre af en langt højere kvalitet end de originale filtre fra anlægsproducenten. Derfor opfordres kunderne til at søge information hos Danfilters konsulenter før et køb, ligesom de kan benytte en udførlig guide på hjemmesiderne til at finde de rette filtre for dem.
Henrik Friis oplyser, at flere anlægsproducenter af samme årsag har valgt at købe filtre direkte hos Danfilter.
En populær sektion på Danfilters websites er desuden et videnscenter, som løbende holdes opdateret med ny forskning om filtre og luftkvalitet samt gode råd til at skabe et indeklima med færre skadelige partikler.
– Det er vores oplevelse, at kunderne gerne betaler lidt ekstra for et godt filter. De skal bare først vide, hvad filtret gør for deres familie, deres personale og generelle luftkvalitet. Vi kan se på aktivitetstallene på Filterhuset, at mange søger viden her, inden de bestiller hos os, fortæller Henrik Friis. Han tilføjer:
– Selv i Danmark, hvor vi normalt tror luften er ren og god, er der i mange tilfælde grund til at vælge et bedre og mere avanceret filter. Vi gør derfor en stor indsats for at uddanne kunderne i partikelforurening, så de får et solidt grundlag til at vælge det rette filter for dem. Og alle salgstal tyder på, at det virker, siger Henrik Friis.
Nye betegnelser, men samme høje standard som altid
Danfilter og Filterhusets filtre er testet og dokumenteret op imod den internationale standard, ISO 16890, som i 2017 erstattede den tidligere europæiske standard EN779:2012. Alle Danfilters filterklasser har derfor fået nye betegnelser i henhold til ISO-standarden. De gamle betegnelser er dog ikke forsvundet og vil stadig være at finde på Danfilters produkter sammen med de nye betegnelser.
Er man i tvivl om specifikationer eller filterstandarder, kan man altid kontakte Danfilters serviceteam indenfor teknisk rådgivning eller selv læse op på hjemmesiden, hvor ændringerne og fordelene ved den nye ISO-standard er grundigt beskrevet.
Kilde: Epicent Public Relations