FSR Beton er flyttet ind på byggepladsen ved fodboldbanerne bag Brovst Sport- og Kulturcenter, hvor de frem til sommer skal opføre den klart største skatebane nord for Limfjorden. Firmaet har stor erfaring med opførelse af skaterbaner, og ikke mindst stor erfaring med at skate.
Nær fodboldbanerne i Brovst er der inden sommer 2022 opført 1250 m2 skatepark med en masse forskellige kanter, som giver en unik skateoplevelse, herunder poolcoping, granit ledge, stålcoping, stål ”diamond” coping, hardedge, ”roll in” slappycurb m.m. Dele af skateparken får som noget helt unikt en overdækning med integreret lys, der muliggør skate året rundt. Skateparken bliver anvendelig for alle med interesse for skate, løbehjul, inlinere og BMX. Der bliver derfor plads til et væld af ”rullende” aktiviteter på banens store areal.
Med en skatepark i den størrelse og med et væld af forskellige kanter og former, har banen høj skatekvalitet, og på trods af at skaterbanen også kan benyttes af nybegyndere, får banen en sværhedsgrad, der egner sig til større professionelle konkurrencer, og som kan lokke dygtigere skatere til fra hele landet.
Projektet har været undervejs siden 2019, hvor lokale ildsjæle og unge skatere fra lokalområdet i samarbejde med Jammerbugt Kommune startede med at nedfælde idéer, ønsker og planer for skateparken. Sidenhen er der rejst knap 3 millioner til projektet. Støttegivere til projektet er Jammerbugt Kommune, Sparekassen Vendsyssels Fond Brovst (nu Sparekassen Danmark), Norlys, Lokale- og Anlægsfonden, Nordea Fonden og LAG-Jammerbugt-Vesthimmerland.
”Projektet er med til at sætte Jammerbugt Kommune på landkortet som en kommune med forskelligartede faciliteter af høj kvalitet. Det – og de mange andre faciliteter som lokale ildsjæle vedligeholder, benytter og udvikler hver eneste dag, er med til at gøre Jammerbugt Kommune til Danmarks bedste fritidskommune”, udtaler Formand for Kultur- Fritids- og Landdistriktsudvalget Helle Bak Andreasen.
Skateparken forventes at være klar til juni, hvor den lokale arbejdsgruppe inviterer til stor indvielse.
Kilde: Jammerbugt Kommune