Den 25. november 2021 holder Sundhedsstyrelsen et webinar om vores ti gode råd til overgangen mellem arbejdsliv og pension. Webinaret handler om overvejelser man kan gøre sig og ting man skal være opmærksom på, når man planlægger at trappe ned eller helt forlade arbejdsmarkedet.
Sundhedsstyrelsen inviterer til webinar for alle borgere, som er begyndt at tænke på en hverdag efter arbejdslivet. Webinaret henvender sig både til personer, som er gået på pension eller har trappet ned på arbejdsmængden, men også personer, som gerne vil være på forkant og gøre sig overvejelser om, hvad man med fordel kan forberede sig på, inden man starter livet som pensionist.
”For mange er overgangen til en tilværelse som pensionist en omvæltning efter et langt liv, hvor hverdagen har været præget af faste mødetider og arbejdsrutiner. Mange har også gennem arbejdet haft en tæt kontakt til gode kollegaer, og tabet af denne tætte relation er noget vi ved, at mange kommer til at savne. For at omvæltningen ikke bliver alt for stor, har vi udarbejdet ti gode råd til at komme godt i gang med seniorlivet, som vi glæder os til at præsentere på webinaret,” fortæller sektionsleder Helle Stentoft Dalum.
Webinaret vil bestå af en vekslen mellem oplæg og film. Undervejs deles forskellige seniorers personlige fortællinger og erfaringer, fra da de trak sig tilbage fra arbejdsmarkedet.
Sundhedsstyrelsen vil sammen med etnolog og aldringsforsker Aske Juul Lassen præsentere de ti gode råd til overgangen mellem arbejdsliv og seniorliv, samt vigtige overvejelser man som borger med fordel kan gøre sig forud for, under og lige efter overgangen til seniorlivet. Herudover præsenteres den forskning som ligger til grund for rådene, og Aske Juul Lassen vil kort introducere pensionens kulturhistorie i det 21. århundrede.
Webinaret livestreames som et gå-hjem-møde så man kan følge med uanset om man er gået på pension eller om man stadig er på arbejdsmarkedet.
Du kan tilgå webinaret igennem dette link: Sundhedsstyrelsen – Kom godt i gang med seniorlivet (getvisualtv.net)
Kilde: Sundhedsstyrelsen